Werkwijze thuisbegeleiding

Iedere cliënt is uniek

Iedere cliënt is uniek waardoor de hulpvrager centraal staat. Hierdoor gaat Pit vraaggericht te werk. Door de specifieke kennis van en ervaring met mensen met een beperking kan Pit je uitstekend informeren, adviseren, (praktische) ondersteuning en vooral begeleiding bieden.

 

Alles waar jij en jouw directe omgeving als gevolg van de beperking mee te maken kan krijgen kan worden besproken tijdens de begeleiding. Enkele voorbeelden zijn: school, wonen, werken, relaties, vrije tijd, zelfstandigheid, gezinssysteem. Pit vindt het belangrijk om ook nauw contact te houden met het netwerk zodat de afstemming en betrokkenheid optimaal blijft.

Doordat Pit kleinschalig is kan er op een flexibele wijze gewerkt worden. Hierbij wordt er zoveel mogelijk geprobeerd om maatwerk aan te bieden en een positieve bijdrage te leveren aan jouw ontwikkeling. Pit blijft signaleren en afstemmen om tot de gewenste doelen te komen. Hierbij is het van belang dat jij en jouw directe omgeving hierover mee kan praten.

Hoe verloopt de procedure?
Na aanmelding via de contactgegevens neemt Pit contact met je op om een afspraak te maken voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek wordt de zorgvraag verduidelijkt en bespreken we of Pit iets voor je en/of de hulpvrager kan betekenen.

Indien je besloten hebt om gebruik te willen maken van de diensten van Pit, bekijken we gezamenlijk welke vormen van begeleiding het beste bij je en/of de hulpvrager past.

De voortgang wordt regelmatig met jou en eventueel de directe omgeving geëvalueerd en aangepast waar nodig. Pit ondersteunt je ook bij het doen van een herindicatie met de gemeente.

 

Tarieven
De begeleiding die Pit verleent aan mensen met een beperking worden gefinancierd uit Zorg in Natura (ZIN) of een Persoongebonden Budget (PGB). Tevens kan Pit je begeleiden in het aanvragen van ZIN of een PGB. Uiteraard is het ook mogelijk om de begeleiding uit eigen middelen te betalen.

Hoog sensitieve mensen kunnen deze kosten niet vergoed krijgen vanuit een verzekeraar. Deze kosten zullen uit eigen middelen moeten betalen.

Voor meer informatie over de tarieven kun je contact opnemen met Pit.

Heb je vragen over onze werkwijze of hoe je de eerste stappen naar persoonlijke begeleiding moet maken? Neem dan gerust contact met Pit op voor een vrijblijvend gesprek. Samen bekijken we wat de beste werkwijze is die past bij jouw situatie.

Telefoon

06-28719648

E-mail

info[at]pitth.nl

Testimonials

 • “Aan de lezers van deze site. Thilata is klein van stuk, maar zeer doortastend. Ze weet wat ze wil en geeft mij inzicht in de voor mij ondoorzichtige situaties en hoe daar mee om te gaan.”

  Anoniem
 • “Mijn begeleidster Thilata rent me niet voorbij. Ze kent mijn tempo.”

  Anoniem
 • “Ieder mens is uniek in zijn soort. Waardeer een mens zoals het hoort. Samen zoekend naar de juiste weg dan is de oplossing vaak dichtbij”

  Marjan
 • “Mijn dochter heeft vele begeleiders gehad die leuk waren, maar bij Thilata leert ze meer. Ze pakt goed door en gaat daadwerkelijk aan de slag. Daarnaast is ze bijna altijd te bereiken.”

  Marloes
 • “Wij hebben Thilata leren kennen als een kundige, gezellige en pittige dame. Ze geeft praktische hulp en is onze steun en toeverlaat. Ze is direct en doet wat ze zegt en altijd serieus als het op actie aankomt. We hopen nog lang samen te kunnen werken.”

  Eveline