Begeleiding hoogsentiviteit

Persoonlijke ondersteuning voor mensen die hoog sensitief zijn

Pit biedt ook begeleiding en ondersteunen aan mensen die hoog sensitief (HSP-er) zijn. Hoog sensitiviteit is geen aandoening en geen ziekte. Het is namelijk een karaktereigenschap die als last ervaren kan worden. Het blijft lastig om een definitie te geven van hoog sensitiviteit. Iedere HSP-er is namelijk uniek.

 

Als HSP-er beleef je de indrukken die via jouw zintuigen binnen komen veel intenser dan een gemiddeld persoon. De nuances worden subtieler waargenomen dan gemiddeld. Je kan je als HSP-er vrij makkelijk eenzaam of anders voelen doordat je je eigen sensitieve karaktereigenschappen niet zo snel tegenkomt in je omgeving.

Werkwijze
Tijdens de individuele begeleiding leer je (effectief) om te gaan met jouw hoog gevoeligheid, vermoeidheid en eventuele piekergedachten. Daarnaast kan deze begeleiding zorgen voor een betere planning en structurering voor jezelf. Het aangeven van grenzen zal hierdoor makkelijker worden.

Tijdens de begeleiding werk ik o.a. met de ‘binnen-buiten wereld methode’ van Antoine van Staveren. De begeleiding bestaat uit een aantal stappen die elkaar opvolgen tot een geheel. Het is dus belangrijk dat je al deze stappen stap voor stap doorloopt.

Kosten
De begeleidingsbijeenkomsten duren 1 tot 1,5 uur en kosten € 75,- per keer.

Ben jij hoog sensitief?

Om er achter te komen of je zelf hoog sensitief bent kun je de HSP-test doen. Deze test is ontwikkeld door het Elain Aron en helpt je om meer inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheid en hoog sensitiviteit.

Wil je meer weten over deze individuele begeleiding neem gerust contact met Pit op voor meer informatie en/of een gratis kennismakingsgesprek.

Telefoon

06-28719648

E-mail

info[at]pitth.nl

Testimonials

 • “Aan de lezers van deze site. Thilata is klein van stuk, maar zeer doortastend. Ze weet wat ze wil en geeft mij inzicht in de voor mij ondoorzichtige situaties en hoe daar mee om te gaan.”

  Anoniem
 • “Mijn begeleidster Thilata rent me niet voorbij. Ze kent mijn tempo.”

  Anoniem
 • “Ieder mens is uniek in zijn soort. Waardeer een mens zoals het hoort. Samen zoekend naar de juiste weg dan is de oplossing vaak dichtbij”

  Marjan
 • “Mijn dochter heeft vele begeleiders gehad die leuk waren, maar bij Thilata leert ze meer. Ze pakt goed door en gaat daadwerkelijk aan de slag. Daarnaast is ze bijna altijd te bereiken.”

  Marloes
 • “Wij hebben Thilata leren kennen als een kundige, gezellige en pittige dame. Ze geeft praktische hulp en is onze steun en toeverlaat. Ze is direct en doet wat ze zegt en altijd serieus als het op actie aankomt. We hopen nog lang samen te kunnen werken.”

  Eveline